GLÖMT DINA UPPGIFTER?

Om oss och våran affärsidé

Svenskt hjälpmedelsföretag

Familjeföretaget Novista of Sweden AB, med varumärket Ipps, www.ipps.se är ett svenskt hjälpmedelsföretag med lång tradition av forskning och produktutveckling. Med stort intresse för omvårdnad skapar vi helt enkelt en tryggare och enklare vardag för både hjälpmedelsberoende och vårdgivare.

Världsledande hjälpmedelsprodukter

Ipps, Novista of Sweden AB, väljer seriösa samarbetspartners med omsorg baserat på förtroende. Vi marknadsför och distribuerar hjälpmedel från några av världens ledande producenter. Att kunna garantera produkternas funktion och resultat är mycket viktigt för Ipps, Novista of Sweden AB. Vi föredrar att arbeta med produkter som är testade och uppfyller de krav som ställs för produkter inom vårdsektorn.

Våra Ledord

Ledorden hos oss är förtroende, hög servicegrad och kvalité. Det skall alltid kännas tryggt för dig att handla av Ipps, Novista of Sweden AB. Våra kunniga säljare är alltid redo att ge personliga råd ur både mänskliga och ekonomiska perspektiv. Vi vill göra skillnad, tillsammans med vårdgivare skapa livskvalitet och nya möjligheter – för såväl vårdtagare som vårdgivare.

Kunderna hos Ipps, Novista of Sweden AB, är kommuner, landsting och privatpersoner. Vi står gärna till tjänst med frågor eller idéer angående våra produkter och/eller tjänster. Kundernas slutgiltiga pris på varor från oss ska vid jämförelse med konkurrenter inte vara högre.

Ipps, Novista of Sweden AB egenutvecklade produkter

Produktutveckling ligger oss varmt om hjärtat. Vårt rörelseresultat återinvesteras till stor del i produktutveckling och patent.

De senast utvecklade produkterna är tyngdtäcket; Harmony, Futura och Nova, som båda kännetecknas av mjuka följsamma och utbytbara viktelement.
Easy Loading är hjälpmedlet som underlättar i och urlastning av rullstol i personbil.

Ipps, Novista of Sweden AB, söker ständigt utnyttja nya material med egenskaper som gynnar både användare och miljö. Ipps, Novista of Sweden AB:s inställning till formgivning skiljer sig från mängden. Vi skapar produkter med egenvärde, i modern design, med nyskapande och patenterade lösningar.

Seminarier för enhetschefer och vårdpersonal

Det ligger i Ipps, Novista of Sweden AB:s intresse att förmedla kunskap om ny forskning och rön inom vård av demenssjuka människor. Vår målsättning är att bidra till ökad förståelse och vård, som underlättar för personal, samtidigt som trivseln ökar hos vårdtagare. Medverkande är ErgoNova och Ola Polmé.

Företagets historia

Novista of Sweden AB (tidigare Brostigen AB) bildades av Sven-Inge Kjell 1998. Detta var året då han avyttrat Dolomite AB i Anderstorp, som blev känt för sina rollatorer, bad och hygienhjälpmedel. Opal är rollatorn med framåtvända handtag och ovalt bromshandtag som blev uppskattad av många runt om i världen.

Sitt första företag Firma Diaco startade Sven-Inge då han var 23 år, 1967. Han har alltid haft ett brinnande intresse av att utveckla och sälja socialt värdefulla produkter, bl.a. rollatorerna Opal och Symfoni. Redan på 1970-talet startade han sin första firma i Anderstorp, Enco Miljö AB, som sedermera fick namnet Etac AB, som i dag är den mest ledande tillverkaren av hjälpmedel i Sverige. Bo Lindqvist och Sven-Inge utvecklade ett helt nytt rullstolsprogram som blev en världssuccé och ett signum för Etac.

1982 utvecklade Sven-Inge rollatorn Nova tillsammans med sitt utvecklingsteam, på Etac AB. Nova blev föregångaren för rollatorer. Nova kopierades av ett stort antal tillverkare runt om i världen. Än i dag finns modellen hos ett flertal tillverkare i framförallt Kina. Sven-Inge fick det fina smeknamnet ”rolltorkungen” för några år sedan. Han har också varit intresserad av export, redan så tidigt som på 1970-talet började han exportera till våra nordiska grannländer. Under senare år var det marknader som Japan och USA som dominerade exportförsäljningen. 1983 etablerade Sven-Inge, Etac Malaysia tillsammans med en Malaysisk partner. 1984 erhöll Sven-Inge en utmärkelse Årets Exportlyft 1983 instiftat av Sveriges Exportråd, priset mottogs av Prins Bertil i Stockholm under storslagen ceremoni, där Sveriges dåtida näringslivstoppar, fanns närvarande.

Gislaveds kommun hade under 1990 talet, jämfört med övriga kommuner i Sverige, flest sysselsatta inom hjälpmedelstillverkning. Anderstorp blev ett begrepp inom hjälpmedelsbranschen.

Under 2000-talet utvecklade Sven-Inge, Volaris rollatorer, dessa exporteras över hela världen. Sven-Inges motto har alltid varit att så mycket som möjligt ska vara tillverkat i Sverige. Han har ett brinnande intresse för att tillsammans med sina medarbetare utveckla bra och estetiskt snygga produkter som ger användaren en säkrare vardag och ökad rörelsefrihet.

Novista of Sweden AB, är ett familjeföretag som ägs av familjen Kjell, Britt, Sven-Inge, Emmy och Marcus tillsammans med Emil Johansson, som är en barndomsvän till Marcus och ansvarig för IT i företaget. Toxic Interactive AB är också delägare sedan några år tillbaka. Det har alltid legat Sven-Inge varmt om hjärtat att få arbeta tillsammans med unga människor som kan tillföra ett modernt synsätt och andra infallsvinklar på hur ett företag ska drivas framåt.

Under årens lopp har en del kända personer som bl.a. Prins Bertil, Drottning Ingrid av Danmark och Nelson Mandela m.fl. använt sig av rollatorerna som just Sven-Inge med sitt team utvecklat och tillverkat.

Sven-Inge säger ofta att förutsättningen för att utveckla ett företag är ett stort mått av självdisciplin och att veta var framåt ligger! Att bilda team av människor som trivs tillsammans är en av grundförutsättningarna för att lyckas. Att alltid vara uppriktig mot kunder och leverantörer är självklart, det ska vara tryggt att göra affärer.

Skrivit av Madelen Kjell

UPP